Vacancies

Verkstadsmekaniker i Kiruna

Institutet för rymdfysik i Kiruna söker en

Verkstadsmekaniker


Du kommer att arbeta i vår framgångsrika och avancerade finmekaniska verkstad med att tillverka vetenskapliga satellitinstrument för våra missioner i solsystemet.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna består av alla typer av arbeten som förekommer i en finmekanisk verkstad men i huvudsak av CNC-beredning och fräsning med hjälp av 3- och 4-axliga CNC-maskiner samt svarvning. Arbetet består uteslutande av tillverkning av detaljer för de vetenskapliga satellitinstrument som vi utvecklar. Arbetet utförs i en grupp som består av några forskare och ca 10 ingenjörer med olika specialistkompetenser.

Kvalifikationer:
Lämplig utbildning är verkstadsteknisk utbildning med inriktning mot datorstyrda maskiner. Erfarenheter av CNC/CAM-beredning och operation av sådana maskiner värderas mycket högt.

Tjänsten ställer höga krav på hantverksskicklighet och förmåga till problemlösning. I arbetet krävs att du är flexibel och har en stark vilja att genomföra dina uppdrag på bästa sätt. Det är också viktigt att kunna arbeta självständigt liksom att kunna samarbeta och kommunicera med alla parter som kommer i kontakt med verkstaden. Ett gott ordningssinne är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten, med placering vid huvudkontoret i Kiruna, är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Herman Andersson, teknisk ledare, tfn: 0980-790 34, e-post: herman.andersson@irf.se
Cecilia Flemström, personalchef, tfn: 0980-790 65, e-post: cecilia.flemstrom@irf.se

Fackliga representanter:
Salme Pokka, ST, tfn: 0980-790 09, e-post: salme.pokka@irf.se
Uwe Raffalski, SACO-S, tfn: 0980- 790 21, e-post: uwe.raffalski@irf.se

Besök gärna vår hemsida http://www.irf.se för mer information om IRF.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och dokumentation av kvalifikationer samt kontaktinformation till två referenser. Välkommen med din ansökan till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
eller via e-post till registrator@irf.se
senast den 17 mars 2014.
Ange ref. dnr 2.2.1-49/14


Kiruna erbjuder goda flygförbindelser med övriga Sverige, närhet till naturupplevelser av olika slag samt ett rikt kulturliv. Fjällvärden finns inpå knutarna med många möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd¬organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund.

--------------------------------------------------------------
Last Application Date: 2014-03-17
--------------------------------------------------------------

Created 2014-02-19 13:13:35 by Rick McGregor
Last changed 2014-02-19 13:15:41 by Rick McGregor

The Swedish Institute of Space Physics (IRF) is a governmental research institute which conducts research and postgraduate education in atmospheric physics, space physics and space technology. Measurements are made in the atmosphere, ionosphere, magnetosphere and around other planets with the help of ground-based equipment (including radar), stratospheric balloons and satellites. IRF was established (as Kiruna Geophysical Observatory) in 1957 and its first satellite instrument was launched in 1968. The head office is in Kiruna (geographic coordinates 67.84° N, 20.41° E) and IRF also has offices in Umeå, Uppsala and Lund.