Vacancies

Ekonomichef (dnr: 2.2.1-97/15)

Institutet för rymdfysik i Kiruna söker en Ekonomichef som vill arbeta i en spännande forskningsmiljö.

Arbetsuppgifter:
Som ekonomichef har du ett övergripande ansvar att leda, samordna och utveckla ekonomifunktionen inom myndigheten. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med alla förekommande ekonomifrågor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar budgetarbete, prognoser, uppföljning, löpande bokföring och vissa avtalsfrågor. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till myndighetschefen.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete är ett krav och vi ser gärna att du även har erfarenhet från arbete i en ledande befattning. Erfarenhet från offentlig verksamhet, i första hand statlig, ser vi som en värdefull merit liksom god kunskap i ekonomisystemet Agresso.

Som person är du självständig, analytisk, strukturerad och har en pedagogisk förmåga att kunna omsätta siffror i ord på ett lättförståeligt sätt. Du tycker om att jobba verksamhetsnära och har en mycket god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

IRF arbetar i en internationell miljö så det är viktigt att kunna kommunicera i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Tjänsten, med placering vid huvudkontoret i Kiruna, är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Lars Eliasson, föreståndare, tfn: 0980-790 87, e-post: lars.eliasson@irf.se
Cecilia Flemström, personalchef, tfn: 0980-790 65, e-post: cecilia.flemstrom@irf.se
Yvonne Freiner, ekonomichef, tfn: 0980- 790 79, e-post: yvonne.freiner@irf.se

Fackliga representanter:
Salme Pokka, ST, tfn: 0980-790 09, e-post: salme.pokka@irf.se
Uwe Raffalski, SACO-S, tfn: 0980- 790 21, e-post: uwe.raffalski@irf.se

Besök gärna vår hemsida http://www.irf.se för mer information om IRF.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
eller via e-post till registrator@irf.se
senast den 24 maj 2015.
Ange ref. dnr 2.2.1-97/15


Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd¬organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund.

--------------------------------------------------------------
Last Application Date: 2015-05-24
--------------------------------------------------------------

Created 2015-05-05 17:20:38 by Rick McGregor
Last changed 2015-05-05 17:20:38 by Rick McGregor

The Swedish Institute of Space Physics (IRF) is a governmental research institute which conducts research and postgraduate education in atmospheric physics, space physics and space technology. Measurements are made in the atmosphere, ionosphere, magnetosphere and around other planets with the help of ground-based equipment (including radar), stratospheric balloons and satellites. IRF was established (as Kiruna Geophysical Observatory) in 1957 and its first satellite instrument was launched in 1968. The head office is in Kiruna (geographic coordinates 67.84° N, 20.41° E) and IRF also has offices in Umeå, Uppsala and Lund.